Prodám manžela...Zn. Spěchá - Alena Jakoubková


Autor: Alena Jakoubková
Počet stran: 224
Nakladatelství: MOBA

Anotace:
Athena je špičková manažerka, má vlastní dům, a dokonce si s kolegou pořídí vyhlášenou rybí restauraci. Řekli byste, že vede život snů? Omyl…! V mládí se totiž provdala za Mirka, který si ji vyhlédl kvůli vilce, v níž bydlela s babičkou – a kde hodlal strávit zbytek své existence jako nezaměstnaný, manželkou vyživovaný povaleč. Zpočátku Athena manželovi věřila a ochotně ho podporovala, ale když ji začal podvádět, začalo se jí takové soužití zajídat. První nevěru ještě odpustila, ale ty další… ty jí otevřely oči. Babička, která Mirka hned odhadla jako lovce věna, měla pravdu. Jakmile se však Athena Mirkovi zmínila o rozvodu, vysmál se jí do očí...
Athena se v osmnácti provdala za Mirka, protože si myslela, že je to fajn chlap. Zvelebil celý babiččin dům, ve kterém spolu s Athenou bydleli. Babička ho sice neměla ráda, ale Athena si ho prosadila. A babička si díkybohu prosadila, že na Athenu přepíše dům ještě před svatbou. Mirek totiž stál jen o tu vilu, a když pak babička zemřela, chtěl vilku okamžitě prodat. Pak zjistil, že na dům nemá ani nejmenší právo a začal dělat naschvály. Nechal se vyhodit z práce, začal se válet doma a dělat vše pro to, aby se o jeho nevěrách Athena vždycky dozvěděla. Když se ale pokusila navrhnout rozvod, tak se jí vysmál a prohlásil, že se z domu nehne, dokud ho ona neprodá a nevyplatí mu odstupné.
Vzhledem k tomu, že vždycky chtěla vést svojí restauraci a zrovna jsou k pronájmu nádherné prostory, rozhodne se, že si s kamarádem Jirkou pořídí restauraci. Rozhodnou se, že vzhledem k lokalitě bude ideální rybárna, ale čas od času budou vařit i jídla z různých částí světa. Jirka je kuchař od pánaboha a Athena skvělá manažerka. Není tedy divu, že se restaurace brzy rozběhne a začne být mezi lidmi opravdu oblíbená.
Jak se Athena vypořádá s Mirkem? Sice s ním už nechce být, ale on se nechce vzdát klidu, který má. Celý den se válí na gauči, lednice je plná a nějaká ze sousedek se ho vždycky ujme, když má chuť Athenu naštvat další nevěrou. Povede se Atheně toho příživníka konečně zbavit? Naštěstí má mnoho dobrých přátel, kteří se jí s tím snaží pomoci a když Athena odjede do Itálie sbírat recepty, snaží se o to, aby dostali Mirka z vily. Jestli se jim to povede, to už si budete muset přečíst sami. Určitě se dobře pobavíte.

Alena Jakoubková píšící též pod pseudonymy Anita Pilar a Aliena de Longhe, je autorkou deseti knih, jedenáctá je připravena k vydání a na dvanácté usilovně pracuje. Povoláním je literární redaktorka, k vydání připravuje zejména publikace o umění a historii. Svou tvorbou záměrně oslovuje ženy. Chce jim okořenit život romantikou a nabídnout oddechové čtení bez krve a násilí. *)

Knížka se mi opravdu moc líbila. Rozhodně si zaslouží 5 hvězdiček. Naprosto jsem cítila s Athenou a i když já jsem ve vztahu naprosto šťastná, tak docela chápu, jak se asi musela cítit. Knížka není rozdělena na kapitoly. Další část vždycky začíná na nové stránce. Příběh vypráví Athena. Je to vlastně něco jako deník. Poskytuje nám pohled do svého života a rozebírá s námi své city. Rozhodně bych knížku doporučila, ale řekla bych, že knížka je určená spíše pro ženy. Neříkám, že mužům by se nemohla líbit, ale asi by to pro ně nebylo to pravé ořechové. Je to skvělé oddechové čtení u kterého se dobře pobavíte. Atheniny občasné narážky a zajímavé nápady jejích kamarádek jsou opravdu moc vtipné. A romantické dušičky si také přijdou na své. Nechci prozrazovat, kdo bude ten šťastný, ale můžete se těšit na vzplanutí vášně. Suma sumárum máme před sebou romantiku okořeněnou vtipem a dobrým jídlem. 


Zdroj: veeeebookhelf.blogspot.cz

Na závěr bych chtěla poděkovat nakladatelství MOBA za poskytnutí recenzního výtisku knihy Prodám manžela...Zn. Rychle







*) životopis autorky ze stránky Databáze knih

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kostičas - Samantha Shannonová

Fan překlady knih

Letní host - Alison Andersonová

Měsíční chvástačka 1/2

Saturnin - Zdeněk Jirotka