Dotkni se osudu - Martina Wolfová


Autorka: Martina Wolfová
Počet stran: 247
Nakladatelství: Metafora

Anotace:
Když mladá léčitelka Saffron potká zvláštního muže, je z toho láska... přímo andělská.
Saffron by byla úplně obyčejná mladá žena. Kdyby ovšem neměla jednu velmi neobyčejnou schopnost: dotekem rukou vyléčit všechny nemoci. Když se však setká s Nakirem, který má přes pohlednou lidskou podobu k člověku daleko, záhady ještě narostou. Kde se tahle Saffronina zázračná dovednost vzala? A co s tím mají společného děsivé sny o dívce z minulosti?
Láska se ale nevyhýbá ani nadpozemským tvorům, jako je Nakir, a neobvyklý pár se pouští do boje s osudem...
Když bylo Saffron dvacet let, objevili se u ní zvláštní schopnosti, které můžou léčit, ale i zabíjet. Proto nosí rukavičky, aby zabránila dotekům a tím chránila lidi okolo ní. Kvůli jejímu daru ji matka využívá a babička jí nenávidí. Proto se Saffron cítí hrozně osamělá. Až se za ne zrovna milých okolností seznámí s padlým andělem Nakirem. Ten zjistí, že Saffronin dar není vlastně její, ale skrz ni uzdravuje duch mladičké dívky. Duch se Saffron komunikuje pomocí snů, ale až když se objeví Nakir, tak je Saffron schopná je prožívat a nebrání se jim. Možná je to tím, že se mezi nimi rodí silné pouto. Podaří se Nakirovi a Saffron odhalit dívčino tajemství a zařídit jí věčný mír? A májí vůlbec anděl s člověkem naději na lásku a společný život?

Martina se narodila roku 1979 v Karviné, nyní i s rodinou bydlí v Havířově. Vystudovala gymnázium v Českém Těšíně, poté se věnovala studiu na Slezské univerzitě v Opavě, obor historie-muzeologie, který zdárně zakončila magisterskými zkouškami v roce 2004. Dlouho tvořila tzv. „do šuplíku“, než přišlo Prokletí ohně. A i tento příběh čekal několik let, než se odvážila nabídnout jej k vydání. Jejím hlavním cílem je potěšit a pobavit všechny, kteří po její knize sáhnou. Dotkni se osudu je její druhá vydaná knížka, která na rozdíl od Prokletí ohně nevyšla v papírové podobě, ale jako e-kniha.


Saffron je léčitelka, ale se svým darem se nemůže smířit. Proto je pro ni velkou úlevou, když zjistí, že nadpřirozené schopnosti jí propůjčuje duch a že pokud pomůže duchovi, může se zbavit i schopností. Nakir je anděl. Tento posel nebes ale kvůli své pýše padl a stal se z něho padlý anděl, který svádí lidi k hříchu jen tak pro radost. Během let se postupně začal měnit, ale když potkal Saffron, jeho pohled na svět se změnil úplně. Saffronina matka Sarah si zvykla žít v blahobytu a když její manžel zemřel, začal využívat dceřiny schopnosti ke svému prospěchu. Od lidí, kteří jsou ochotni vzdát se všeho, aby jejich milovaný přežil, vybírala nemalé částky a Saffron říkala, že všechno co dělá, dělá jenom z křesťanské lásky. Saffronina babička Abigail zase nemohla vystát, že se z její milované vnučky stala „pekelná zrůda“, jak s radostí pořád opakovala. A duše, ktera propůjčovala Saffron své schopnosti, byla dívka Mary, která žila v dobách honů na čarodějnice. Sice nezemřela na hranici, ale její duše stejně nedošla klidu.

Knížka se mi opravdu líbila. Už podle anotace si můžete říct, že to bude takový milý fantasy příběh. A je tomu opravdu tak. Příběh začínající lásky se prolíná s příběhem nešťastného ducha, který tu má nějakou neuzavřenou záležitost. Saffron podle snů pomalu odhaluje Maryin strašlivý osud, takže se dočkáte i maličko detektivní práce. Tedy spíš prohledávání archivů a muzeí, ale i to je důležitá součást práce detektiva. Čtení jsem si užila a nemohla jsem se dočkat, jak to autorka uzavře. Sice jsem čekala, že to dopadne malinko jinak, ale co se dá dělat. Alespoň nemůžu říct, že byl příběh předvídatelný. Tedy alespoň v té jedné lince. Knížce dávám 4,5 hvězdičky a opravdu vřele doporučuji všem, kdo mají rádi fantasy s kapkou romantiky.
zdroj: veeeeebookshelf.blogspot.cz

Na závěr bych ráda poděkovala nakladatelství Metafora za poskytnutí recenzní e-knihy Dotkni se osudu.


Komentáře

  1. Skvělá recenze, tahle knížka mě zaujala a tak jsem ráda, že jsem si na ni mohla přečíst tvou recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, vždycky mě potěší, když si recenzi někdo se zájmem přečte. V nejbližší době se na blogu objeví recenze na volné pokračování této knihy.

      Vymazat
  2. Povedená recenze! Musím se do této série pustit :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio