Zakázaná přitažlivost - Kateřina Petrusová


Autor: Kateřina Petrusová
Počet stran: 304
Název série: Bavettovi
Pořadí v sérii: 3
Nakladatelství: Fragment

Anotace:
Senátorova dcera Emily má po krk života ve skleníku a potají odjede do New Yorku. Záhy je však vypátrána a musí se rozhodnout: buď se vrátí domů, nebo zůstane, ale pod stálou ochranou nepřístupného bodyguarda Henryho Trovata. Emily je rozhodnutá Henryho přesvědčit, aby ji nechal být, vše jim však začnou komplikovat city a především děsivý vánoční dárek, který jí pošle neznámý šílenec. 
Překoná láska tak odlišných lidí věkový a společenský rozdíl, nebezpečí, které Emily hrozí, a především Henryho zločineckou minulost?
Emily Evansová by si ráda konečně žila po svém. Proto uteče do New Yorku, kde si najde malý byteček a dokonce i práci v kavárně. Agenti tajné služby ji ale záhy vypátrají a chtějí ji odvést zpět k rodině. Emily by ráda zůstala relativně nezávislá a trvá na tom, že zůstane ve městě. Tehdy dostane od otce nečekanou nabídku. Může zůstat, pokud bude souhlasit s tím, že jí bude hlídat bodyguard. Ke spolupráci si vyberou hlídací agenturu Roberta Bavetty a za ochránce jí přidělí Henryho. Ze začátku ho trápí, ale pak si uvědomí, že je vlastně docela milý. Po několika dnech v jeho společnosti se musí vrátit domů na Vánoce. A opravdu má o čem přemýšlet. Henry je starší než ona, je to ochranářský hromotluk, ale zároveň se jí opravdu líbí. Ze všeho toho přemýšlení ji vytrhne „dárek“ od nějakého šílence, který se do ní nejspíš zamiloval, ale dává to najevo dost podivným způsobem. Emily neví, jestli se má bát o život nebo se radovat z toho, že za ní Henry přijede, aby jí chránil. Podaří se Emily, aby Henry porušil jedno ze základních pravidel bodyguardů a zamiloval se do ní?

Kateřina Petrusová se narodila v Pardubicích. První povídky napsala už ve čtrnácti letech a v sedmnácti se účastnila literárních soutěží. Potom se psaní na chvíli vzdala, ale naštěstí se k němu opět vrátila. Psaní je pro ní relax a zábava. V roce 2012 jí pod názvem Nebezpečná láska vyšla u Fragmentu první knížka a k rodině Bavettových se vrátila už potřetí. Mezitím se S hlavou v oblacích vydala za láskou na vesnici, takže Zakázaná přitažlivost je vlastně její čtvrtou romantickou knížkou.

Emily je drobná blondýnka. Je milá, ale protože vyrůstala se čtyřmi bratry, umí být pěkně hubatá. Naproti tomu Henry je pořádný hromotluk, jehož největší radostí je protáhnout si tělo v posilovně. Protože vyrůstal na ulici, tak špatně čte a píše a je spíš uzavřený do sebe. Je to takový milý bručoun, ale umí pořádně nahnat strach. Robert Bavetta s manželkou a dcerou se objevují pouze sporadicky. Vystupují tu jako majitelé hlídací agentury a jako Henryho přátelé. Michael tentokrát pouze telefonuje. A samozřejmě, že nechybí můj oblíbenec Johny. Sice taky jen občas nakoukne, ale jeho hlášky jsou bezkonkurenční.

Jako vždy, když jde o tuto autorku, se mi knížka moc líbila. Četla se opravdu dobře a rychle ubíhala. Dost jsem se smála a na konci jsem byla opravdu napnutá. Vůbec jsem nečekala, z koho se nakonec vyklubal ten šílenec s podivným smyslem pro lásku. Jiné scény mě naopak dojaly. Třeba když Henry vozil dětem z ulice oblečení a teplé jídlo. 
Romantické příběhy mám moc ráda a to hlavně pro jejich předvídatelnost. I když se během příběhu děje cokoliv, mám jistotu, že to dobře dopadne a hrdinové budou žít šťastně až do smrti. I v téhle knížce se můžete těšit na pěknou dávku romantiky. Zvláště se mi líbil konec. Neprozradím, co se přesně stalo, ale bylo to moc pěkné a moje dušička se u toho zatetelila.
Knížce nemám naprosto co vytknout a tak jí dávám 5 hvězdiček, jako těm předchozím.

zdroj: veeeebookshelf.blogpot.cz
Na závěr bych chtěla poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku knihy Zakázaná přitažlivost.


Komentáře

  1. Už jsem na tuto knihu četla více recenzí a spíš těch pozitivních, takže mě určitě taky zajímá. :-)
    Moc hezká recenze. :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Bohové Olympu: Proroctví - Rick Riordan