Mezi nebem a zemí - Čekání na zázrak - Stacey Kade


Autor: Stacey Kade
Překlad: Eva Brožová
Počet stran: 240
Název série: Mezi nebem a zemí
Pořadí v sérii: 3
Nakladatelství: Fragment

Anotace:
Alona Dareová přebývá už přes měsíc v těle Lily "Ally" Turnerové. Lilyino tělo není tak aktraktivní, jako to její, a navíc se jí nedaří hrát sestru a dceru lidí, které skoro nezná. Trápí ji i to, že Will – na kterém jí záleží víc, než by chtěla – si přeje, aby se vrátila skutečná Lily. Stane se zázrak, Alona bude opět volná a Lily zůstane naživu? S pomocí duchařského média Malachiáše Velkolepého možná mají šanci na úspěch, ale odhalování pravdy se nelíbí tajemnému duchovi, který se před ničím nezastaví. I kdyby měl Alonu zničit...
Ally Turnerová se pomalu zotavuje po probuzení z kómatu. S Willem se nesmí vídat. Kvůli událostem, které se staly na konci předchozího dílu, jí to rodiče zakázali. I tak si ale najde příležitost, aby se s Willem mohla potkat, protože spolu hledají řešení na Allynu situaci - tedy jak dostal Alonu ven, aby se jí nic nestalo a zároveň Lily nezemřela. Navštěvují spolu různá média ve městě a zjišťují, jestli ti lidé opravdu vidí a slyší duchy. Narazí na Malachiáše Velkolepého, v jehož čekárně je opravdu hodně duchů. Také tam najdou Misty, Aloninu kamarádku ze školy, která tvrdí, že ji Alona chodí strašit. Proto chce Ally přijít strašení na kloub a zjistit, kdo se za ní vydává. Zjistí Ally, co se děje? Dovolí jí rodiče, aby se zase vídala s Willem nebo se Alona vrátí do světla? A co bude nakonec s Lily? Odpovědi na tyto otázky se dozvíte v posledním díle série Mezi nebem a zemí.


Stacey Kade je americká autorka z Chicaga. Tam žije se svým manželem a třemi vysloužilými dostihovými psy (na jména se raději neptejte :-)). Ráda čte, píše a sleduje Roswell. Mezi nebem a zemí je její první sérií a řadí mezi YA.

Alona Dareová, bývalá královna a kráska střední školy, nyní žije v těle Lily Turnerové. Pořád si nemůže zvyknout, protože si nepamatuje nic z toho, co o ní ví její rodina. Během příběhu se ve vztahu s rodinou maličko posune a trochu změní vzhled, aby byla víc sama sebou. Will má, jako vždy, problém s duchy, protože když je Alona v Lilyině těle, nemůže duchům bránit, aby ho obtěžovali. Protože chce Alonu chránit, tak se jim zkusí postavit sám a pošle je do patřičných mezí. Důležitý je i duch dívky, jehož objeví v Malachiášově čekárně. Je zlá, dost otravná, ale taky opravdu silná. Do příběhu se zapojí opravdu hodně. Nebudu prozrazovat jak, ale bylo to vážně něco. :-)

Nějak nevím, co bych měla říct. Celá série si drží svojí laťku a ani třetí díl jí nepřesáhl. Styl psaní je jednoduchý a řadí tak knihu mezi nenáročné oddechovky. Od posledního dílu série jsem zkrátka čekala víc. Bylo to celé naprosto předvídatelné, ale abych knížce nekřivdila, jedna scéna mě přece jen překvapila. Potom už bylo celkem jasné, co se bude dít dál.

Vím, že jsem v jedné z posledních recenzí psala, že předvídatelnost je milá. Sice ano, ale jen u romantiky. Jinak nejsem zastáncem toho, že když otevřu knížku, tak okamžitě vím, jak to všechno dopadne. Myslím si, že při troše dobré vůle by se z tohoto námětu dalo vytěžit víc.

Ale jinak se text dobře se četl a děj rychle utíkal. Je to taková dobrá oddechovka, protože se u ním nemusí moc myslet a ani se nehroutíte starostmi o hlavní hrdiny. Knížce bych dala, stejně jako druhému dílu, 3,5 hvězdičky.

zdroj: veeeebookshelf.blogspot.cz

Na závěr bych chtěla poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku knihy Mezi nebem a zemí – Čekání na zázrak.


Komentáře

  1. Pěkná recenze :) Na třetí díl se taky chystám, těším se :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø