Duhová ulice - Lisa Kleypas


Autor: Lisa Kleypas
Překlad: Jana Vlčková
Název série: Friday Harbor
Pořadí v sérii: 1
Počet stran: 528
Nakladatelství: Domino

Anotace:
Naděje skutečně umírá jako poslední. Jen bychom na to neměli zapomínat…
I na tom nejpůvabnějším místě se může člověk cítit zoufale sám. I ve chvílích největšího zoufalství mu však zůstává naděje, že se vše v dobré obrátí. Důkaz přináší dva romány Lisy Kleypas, které jsou pro české čtenářky zahrnuty do jednoho svazku.

V prvním příběhu se seznamujeme s Markem Nolanem, jehož spokojený život starého mládence rázně přeruší tragická smrt sestry. Zůstal jediný, kdo se může postarat o její šestiletou dcerku – což je to poslední, o co kdy stál. Navíc holčička vůbec nemluví! V lehkém zoufalství se potýká s nově nabytou odpovědností, když pak jednoho dne vstoupí do nově otevřeného hračkářství. A tam pracuje Maggie, pro niž je tento obchod únikem ze smutku po manželově předčasném skonu...

Druhý příběh nám představí Lucy, která se po trpkém dětství domnívá, že o lásku se člověk musí zasloužit. Snad už začínala doufat, že i ona může být šťastná, ale pak přijde ledová sprcha: muž, kterého milovala, ji opustí kvůli její sestře. Lucy se proti lásce obrní. Nechce už znovu zažít takovou bolest. Jenomže jak má odolat kouzlu Sama Nolana, který jí znenadání vstoupil do života? To se raději odstěhuje z města! A pak přijde textová zpráva, která všechno změní...
První příběh se jmenuje Vánoce ve Friday Harboru. Mark Nolan si k sobě vezme svou neteř Holly, která tragicky osiřela. Ze svého staromládeneckého bytu se stěhuje k bratru Samovi, který vlastní vinici. Všichni společně bydlí ve vile, která k pozemku patří. Všechno krásně zvládají, ale Holly pořád něco schází. Něco, co se nedá koupit. Blíží se Haloween a Mark s Holly zavítají do jednoho hračkářství, kde potkávají nedávno ovdovělou Maggie. Splní se Holly její vánoční přání??
Druhý příběh se jmenuje Duhová ulice. Lucy se právě rozešla s přítelem Kevinem. Ten jí podvedl s její vlastní sestrou a chce si ji k sobě dokonce nastěhovat. Při procházce potká Sama Nolana a začíná to mezi nimi jiskřit. Jediný problém je v tom, že se Sam nechce vázat a proto si od ní chce držet odstup. Jeho rozhodnutí se ale zhroutí jako domeček z karet, když Lucy porazí auto a on je jediný, kdo se o ni může postarat. Změní nakonec Sam názor nebo svou milovanou ztratí?

Lisa Kleypas sice vystudovala politické vědy, ale hned po absolutoriu se začala věnovat výlučně psaní. Inspiraci čerpá z mnoha zdrojů: klasické literatury, historických knih i z osobních zkušeností. Říká, že píše romány, které sama ráda čte – kombinaci romantického příběhu a smyslné erotiky, to vše zasazeno do zajímavého prostředí. Nakladatelství DOMINO postupně vydalo všechny historické romance Lisy Kleypas, které se setkaly s nadšeným čtenářským ohlasem. V současnosti Lisa žije v Texasu se svým manželem a jejich dvěma dětmi. *)


Sourozenci Nolanovi měli hrozné dětství. Rodiče byli alkoholici a vůbec se o ně nestarali. Navíc všude dělali jenom ostudu a děti si nesměli hrát s ostatními. Žádný z rodičů totiž nechtěl vedle svého miláčka vidět dítě těch opilců. Mark z toho vyšel nejlépe, protože byl nejstarší. Vše se totiž začalo rozpadat až po narození nejmladšího Alexe. Ten už má sklony k alkoholismu. Prostřední Sam se drží od alkoholu dál a vše odnesl "jen" nechutí k jakémukoli vážnějšímu vztahu. Maggie vyrůstala v pohodové rodině a provdala se z lásky. Po svatbě se ale ukázalo, že její muž trpí nevyléčitelnou nemocí a nedlouho po svatbě zemřel. Když se setkává s Markem, je už téměř dva roky vdova. Lucy měla také těžší dětství. Její sestra byla těžce nemocná a od té doby s ní každý jednal v rukavičkách a hodně ji rozmazlovali. Proto Lucy dlouho věřila tomu, že pokud chce, aby si jí někdo všímal a měl jí rád, tak musí všechny přemlouvat. Nikdo na ní totiž neměl čas, protože se všichni starali jen o její sestru.

Knížka se mi moc líbila. Ráda čtu romantické příběhy a v téhle knížce jsou hned dva. Vždycky se u nich tak hezky zasním. I přes všelijaké hrboly na cestě za štěstím všechno vždycky dobře dopadne. Neřádi jsou dopadeni a potrestáni a láska vítězí. Třešničkou na téhle romanci je autorčin styl psaní. Naprosto chápu, proč má Lisa takový úspěch. Knížka se totiž četla skoro sama. Ani jsem se nenadála a už jsem byla na konci. První dva díly ze série Friday Harbour utekly jako voda a už se těším na další díly. Moc ráda si do knihovničky pořídím nějakou další knížku od Lisy Kleypas.

Této dvojknize dávám 5 hvězdiček, protože se mi opravdu moc líbila. Doporučila bych ji každému milovníkovi romantických příběhů. A pro ty, kteří s romantikou chtějí začít, je knížka skvělým odrazovým můstkem. Myslím, že romantiku si zamiluje každý, kdo si tyhle příběhy přečte.


zdroj: veeeebookshelf.blogspot.cz
Na závěr bych chtěla poděkovat nakladatelství Domino za poskytnutí recenzního výtisku knihy Duhová ulice.








*) životopis ze stránek nakladatelství Domino

Komentáře

  1. Už jsem četla recenzi u Booksinashes a kniha mě velice zaujala, bohužel teď toho mám tolik, že by se na ní chudinko nedostalo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jej historické romány sú super, takže myslím, že ja toot bude :)

    OdpovědětVymazat
  3. Knížka vypadá zajímavě, přečíst bych si někdy mohla :).

    OdpovědětVymazat
  4. Na knihy od tejto autorky sa chystám už dlho :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø