Na co se těšíme v říjnu

Tentokrát nám to uteklo až moc rychle a nějak jsme zaspali začátek měsíce. Naši oblíbenou rubriku Na co se těšíme tedy přinášíme trošku se zpožděním, ale přece. Snad Vás naše vybrané knížky zaujmou.

Na měsíc říjen jsme vybrali tyto knížky:


Věk magie - Do propasti
Londýn 1897. 
Hrozba zániku lidské civilizace jak ji známe je stále větší. Jonathan musí společně se svými přáteli pradávný zdroj magie zkrotit a navždy uzavřít. Aby se dostali k místu, kde je zdroj ukryt, musí nastoupit na palubu lodě navěky zahalené mlhou. Podaří se jim uniknout před nebezpečím, které se na lodi skrývá? Dostanou se včas ke zdroji magie? Čas ubíhá a síla magie roste…
Vyjde 14.10.2013 u nakladatelství Fragment







Poslední cesta do PODZEMÍ
Podzemí odhalilo svou nejtemnější stránku. Nikdo na Povrchu už není v bezpečí. Styxové proudí přes Anglii a zanechávají za sebou jen smrt a zkázu. Zdá se, že tentokrát je nic nezastaví. Snad jedině zázrak může zachránit lidstvo. Hluboko v nitru Země musí Will Burrows s Elliott odhalit dávná tajemství, která mohou zachránit životy všech...
Šestý díl napínavé dobrodružné série Podzemí.
Vyjde 21.10.2013 u nakladatelství Fragment





Moře klidu
Osamělý kluk. Citově křehká holka. A zázračná síla druhých šancí.
Dva a půl roku. Tolik času uplynulo od té hrozné tragédie. Po ní už nic nebylo jako dřív. I z Nastyi Kashnikové zbyl jen stín holky, kterou byla před tím. Teď je rozhodnuta nechat temnou minulost za sebou a držet si všechny lidi pěkně daleko od těla. Tenhle úmysl jí ale vydrží jen do chvíle, kdy se potká s Joshem Bennettem. Je osamělý stejně jako ona. A neuvěřitelně přitažlivý. Joshův příběh zná kdekdo: všichni lidé, které miloval, zmizeli z jeho života. Teď má sedmnáct roků a zůstal úplně sám. A když je vaše jméno synonymem pro smrt, lidi se s vámi moc nebaví. Až na Nastyu. Ta se naopak Joshe drží jako klíště a postupně se stává součástí každé stránky jeho života. Táhne je to k sobě, jiskří to mezi nimi stále silněji. Ale zároveň se Josh začíná zamýšlet nad tím, jestli se někdy dozví všechna tajemství, která před ním Nastya skrývá. A vlastně ani sám neví, jestli se je dozvědět chce.
Vychází 30.10.2013 u nakladatelství Domino

Sukuba 6 - Odhalená
Splní se sukubě Georgině v posledním dílu série to, o co celou dobu usilovala?
Georgina Kincaidová měla celou věčnost na to, aby se naučila rozumět mužům, ale oni ji stále dokážou překvapit. Tak třeba Seth Mortensen, muž, který riskoval duši, aby se mohl stát jejím přítelem. Georgina to nemá lehké ani v jiných ohledech: její ďábelský nadřízený ji nutí, aby na sebe i nadále brala různé podoby a plnila základní povinnosti sukuby. A teď ji navíc vyslal do Las Vegas, města hříchu! Proč mu tolik záleží na tom, aby Georgina odcestovala ze Seattlu – a tím pádem i od Setha? Pochybnosti už mají i Georginini spojenci. A ona sama? Ví, že patří k nejlepším sukubám, ale pokud by se jí podařilo nalézt způsob, jak se stát normální ženou, určitě by toho využila. Ať to stojí cokoli. Chce se vyhnout jen jedinému riziku: že by ohrozila muže, pro kterého to všechno podstupuje…
Vychází 16.10.2013 u nakladatelství Domino

Spolubydlící
Že někdo vypadá jako šedá myška, ještě neznamená, že nám neudělá ze života peklo. 
Hledání nového spolubydlícího je pokaždé krok do neznáma. Jenomže Allie Jonesová nemá jinou možnost. Vyhodila z bytu bývalého přítele Sama, protože jí byl nevěrný, a teď potřebuje, aby se s ní někdo podělil o nájem. Hedra Carlsonová jí připadá jako sázka na jistotu. Stydlivá šedá myška určitě nebude pouštět hlasitou muziku a nechávat na podlaze špinavé ponožky. A přece je na Hedře cosi divného. Nepokrytě Alii závidí, jak vypadá a jaký vede život. A pak začnou ty obscénní telefonáty – Allie netuší, kdo jí volá, ale on zná její jméno. Potom se jí ztratí kreditní karty. A nakonec ke svému zděšení zjistí, že Hedřin šatník má naprosto stejný obsah jako ten její. Allie o tom nemá ani tušení, ale její unylá spolubydlící se s ní zdaleka nedělí jen o nájem. Krvavá noční můra právě začíná…
Vychází 16.10.2013 u nakladatelství Domino






Vrána - Soumrak bohů
Píše se rok 1945. Koncentrační tábory jsou plné nevýslovných hrůz. I přesto smrt jediného muže dokáže ovlivnit osud vězňů v jednom z nich. Vrána opět přilétá a provází dalšího muže na jeho cestě za krvavou pomstou.
Vyjde 14.10.2013 u nakladatelství Comics Centrum








Naruto 14
Zrada otřásá Konohou a uvězněný Hokage bojuje o záchranu své vesnice i vlastní život. Proti němu stojí zákeřný pletichář a jeho bývalý student, legendární Oročimaru, který si z používání zakázaných technik hlavu nedělá. V samotné vesnici se zatím na obranu staví rodiče a učitelé účastníků čúninských zkoušek a přidává se i další z legend, Džiraja. Mladí nindžové zatím vyrážejí po stopě zrádců z Písečné. Podaří se jim Gaarovu skupinu dostihnout?
Vyjde 14.10.2012 u nakladatelství Crew





Velikost L - Znovu na scéně
Hvězda v ohrožení
Bývalé popové hvězdičce Heather Wellsové, která nyní pracuje v New Yorku na neblaze proslulé „koleji smrti“, osud konečně ukazuje laskavější tvář. V novém vztahu je nebývale šťastná, zbavila se pár přebytečných kil a navíc jsou prázdniny. Idylka však netrvá dlouho: superstar Tania Traceová se ocitá v nebezpečí a najde útočiště právě u Heather na koleji. A tak se Heather, ačkoli ji nezvaná návštěva pranic netěší, opět ocitá ve víru událostí a zapojuje se do pátrání po člověku, který se na cestě za svým cílem nezastaví ani před vraždou.
Vyšlo 9.10.2013 u nakladatelství BB/art



Liga spravedlnosti
Největší hrdinové světa ... Poprvé společně!
Je to úsvit nové éry.
Superhrdinové – jako například Superman v Metropolisu nebo záhadný Batman v Gothamu – jsou pro svět něčím novým a děsivým. Když však série podivných útoků rozpoutá hrozbu, která na Zem přichází z jiného světa, musí tito hrdinové spojit své síly... pokud se budou schopni vzájemně snést!
Superman. Batman. Wonder Woman. Green Lantern. Flash. Aquaman. Cyborg. 
I když jsou mladí a nezkušení, neomalení a namyšlení, každý z nich je v boji dobra se zlem mocnou silou. Společně jsou možná tím jediným, co může zabránit mimozemskému vojenskému vůdci Darkseidovi obsadit Zemi. Společně... se stanou Ligou spravedlnosti!
Vychází 23.10.2013 u nakladatelství BB/art

Sedm divů světa - Povstání kolosu rhodského
Jack McKinley je obyčejný kluk s neobyčejným problémem. Zabíjí ho vzácný gen zděděný po předcích z dávno zmizelé civilizace. Gen ničí Jacka tím, že mu dodává zvláštní schopnosti, které jiní lidé nemají. Tyto schopnosti však Jack bude potřebovat, protože musí zachránit svět.
Dávná civilizace zmizela, když jí byl uloupen zdroj síly a rozdělen do sedmi magických Schránek. Ty byly ukryty na různých místech světa. Jack a jeho přátelé musejí Schránky najít dřív, než padnou do nesprávných rukou. Pokud Schránky nenajdou, nikdy se nevyléčí, zmizelý svět opět povstane, oceány se přesunou a život, tak jak ho známe, v podstatě skončí.Nikdo se Jacka neptal, jestli chce být hrdina. Prostě se jím musí stát. Dobrodružství začíná knihou Povstání kolosu rhodského, prvním svazkem nejnovější série mistrovského vypravěče Petera Lerangise.
Vychází 15.10.2013 u nakladatelství Egmont

Mráz a hry
Algor. Ze všech lidmi obývaných planet je tou nejchladnější. Ani vláda císaře Andreje Korwariana neoplývá vřelostí, nehledě na spolupráci s hrozivým církevním řádem graciánů, zakázaným všude vyjma Algoru.
Viridian. Princezna Viktorie dostává nabídku k sňatku, která se neodmítá, a city v ní nehrají žádnou roli.
Menabaran. Sestry Nikola a Natalie mají dost svých starostí. Nezajímají se o probíhající volby, kde se k moci dere nový vůdce s tajnými a přinejmenším pochybnými spojenci. Přesto mu brzy zkříží cestu a policejní komisař Preston začne řešit nejpodivnější případ své kariéry.
Vztahy mezi planetami čekají změny. Dotknou se vládců i obyčejných obyvatel, natož těch neobyčejných. Ale jen málokdo může čekat změnu k lepšímu.
Vyjde v říjnu u nakladatelství Brokilon


Kladivo na čaroděje 5 - Výtah do pekla
Něco k smrti vyděsilo pacienty pražské nemocnice. Což by nebylo nic zase tak neobvyklého, kdyby ti pacienti nebyli už nějakou dobu v komatu. V chodbách pod nemocnicí se něco skrývá… něco prastarého a mocného. Něco, s čím si musí jít Felix Jonáš promluvit – a nezešílet při tom.
Zároveň Klaudie vstupuje do paneláku na Jižním městě, ve kterém pravidelně dochází k několika velmi brutálním sebevraždám. To, co vypadá jako jednoduchý úkol, se brzo změní v boj o holý život. Panelák je posedlý zlem a nájemníci nejsou o nic lepší. 
Prastaří bohové i moderní přízraky – to je moc i na tým Felixe Jonáše.
Vyjde v říjnu u nakladatelství Epocha



Walking dead 2 - Cesta do Woodbury
Ve světě, v němž lidskou civilizaci nahradily hordy krvežíznivých zombií, existuje jen jeden cíl – přežít. Ve druhém dílu trilogie Jaye Bonansingy ze světa Živých mrtvých se dále odvíjí příběh Guvernéra a jeho boje proti chaosu, v němž podle něj účel světí jakékoliv prostředky a řád musí být nastolen za každou cenu. Přežít ovšem chce i Lilly Caulová, které se Guvernérovy metody ani trochu nezamlouvají. A své k tomu chtějí říct chodící mrtvoly, kterým jde o jediné – ukojit neukojitelný hlad. Místem jejich sporu je malé opevněné městečko v Georgii, kdysi známé jako Woodbury, a jeho výsledek je všechny změní navždy.
Vyjde 30.10.2013 u nakladatelství Baronet


Jaké říjové novinky zaujaly Vás??

Komentáře

  1. Z toho na co se těšíte Vy se taky na pár věcí těším.. hlavně na Vránu a Naruta a The Walking Dead, jak na knižní tak i komiksovou verzi. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňa zaujala nová kniha od Meg a Spolubidlíci :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vrána - soumrak bohů vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kostičas - Samantha Shannonová

Krysař - Viktor Dyk

Fan překlady knih

Letní host - Alison Andersonová

Asfalt - Štěpán Kopřiva

Měsíční chvástačka 1/2

Saturnin - Zdeněk Jirotka