Mezi nebem a zemí - Zamilované duše - Stacey Kade


Autor: Stacey Kade
Překlad: Eva Brožová
Počet stran: 208
Název série: Mezi nebem a zemí
Pořadí v sérii: 2
Nakladatelství: Fragment

Anotace:
Duše Alony Dareové se po nehodě vrátila zpět ze záhrobí. Nyní se na ni začínají obracet další zbloudilé duše a ona potřebuje pomoc. Dokáže najít společnou řeč s Willem - jediným člověkem, který jí slyší, ale o kterého předtím nezavadila ani pohledem? Potřebuje jeho pozornost opravdu jen kvůli ostatním nebo jí na Willovi záčíná záležet víc, než je ochotná si připustit?
Už uplynul měsíc od chvíle, kdy královna středí školy, krásná Alona Dareová, skončila pod koly školního autobusu. A také od chvíle, kdy se nechtíc stala Willovým průvodcem ze záhrobí. Od té doby řeší to, proč duše mrtvých zůstávají na tomhle světě a řeší jejich problémy, aby jim pomohli dostat se do zářivého světla. Mezi těmi dvěma pomalu vzniká přátelský vztah. A možná i něco víc. Ale když potkají tajemnou Minu, tak se jejich vztah maličko "porouchá". Alona se totiž dost bojí toho, že ji Will jednou opustí kvůli někomu živému. Všechno se dovrší jejím zjištěním, že matka vyklízí pokoj, ve kterém bydlela, a otec bude mít se svou novou manželkou miminko. Ona však není jediná, kdo se dozvídá nepříjemné věci. Will zjistí podivné tajemství svého otce a okolnosti toho, proč se vlastně kdysi zabil. Alona spřádá plány na to, jak se rodičům připomenout, ale všechno se jí nějak vymkne z ruky. Jak, to si přečtěte sami, ale můžu prozradit, že to bude mazec.

Stacey Kade je americká autorka z Chicaga. Tam žije se svým manželem a třemi vysloužilými dostihovými psy (na jména se raději neptejte :-)). Ráda čte, píše a sleduje Roswell. Mezi nebem a zemí je její první sérií a řadí mezi YA.

Alona Dareová, bývalá královna a kráska střední školy, nyní pomáhá duším na onen svět. Musím říct, že za výrazného přispění Willa Killiana, který řeší problémy mrtvých ve světě živých. Alona se totiž jistým prohlášením stala Willovým průvodcem ze záhrobí a určila pořadník, komu budou pomáhat nejdřív. Duch jim řekne, co ho trápí a když se jim to povede vyřešit, pro ducha si s největší pravděpodobností přijde zářivé světlo. Tedy pokud podal správné informace. V tomto příběhu se objevuje Mina, která na jejich postup vůbec nevěří. Duchy chytá do podivných plechových krabic potom, co je rozloží na několik kousků. Chrání prý živé před mrtvými, ale spíš to vypadá, že ty duchy ráda mučí, protože pochybuji, že to rozdělení a zavření do krabiček je pro ně příjemné. I když to je spíš tím jak a hlavně kým byla vychovávaná. Jiné osoby ani nebudu uvádět. Těmi dalšími bych buď prozradila zajímavý děj nebo nejsou pro příběh důležité.

Do knížky jsem se absolutně nemohla začíst a opravdu nevím, čím to bylo, ale dost jsem se nudila. Od začátku byla jediná zajímavá scéna se šíleně vzteklým duchem hospodyně. Potom se začalo něco dít až ke konci. Jinak to bylo samé vysvětlování a zjišťování a pak další vysvětlování a zjišťování. Jinak je ale příběh hezky napsaný a nenašla jsem žádné nesrovnalosti. Jediné, co mě zásadně rozčilovalo, bylo slovní spojení "živí a mrtví lidé". Ne že bych měla něco proti tomu významu, ale vždycky, když jsem to viděla napsané, tak jsem se osypávala, protože tam bylo "živý a mrtvý lidé". Také se Vám to tak nelíbí? Ale pořád jsem fanda zhmotňování v blízkostí určité osoby. Tahle knížka  se mi sice nelíbila tolik, jako první díl, ale když jsem viděla ten mazec, co se stal kvůli jednomu špatnému rozhodnutí, tak se to všechno vyrovnalo. Příběhu dávám 3,5 hvězdičky a doufám, že poslední díl to všechno o dost vylepší.

zdroj: veeeebookshelf.blogspot.cz
Na závěr bych chtěla poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Petrademone: Kniha bran - Manlio Castagna

Na půl cesty do hrobu - Jeaniene Frost

Mariňáci - Robert Fabian

Severská mytologie - Neil Gaiman

Ve stínu slunce - Jakub Mařík

Saturnin - Zdeněk Jirotka