Aktuality #3

Tyto články budou takové povídací aktuality nejenom z knižního světa, ale zabrousíme i do jiných oblastí, které nás zajímají.

A máme tu pro vás novou aktualitu mimo knižní svět. Tenhle článek bude spíš pro ty, kteří chtějí vědět něco víc o nás dvou. Čtěte jen na vlastní nebezpečí. ;) Nejprve trochu obecně - kromě knížek se snažíme žít kulturně a rádi si zajdeme na divadelní představení nebo třeba na koncert. V některých hudebních oblastech se úplně neschodujeme, ale najdou se i společní interpreti. Abych byl přesný, já jsem srdcem rocker (na druhou stranu si rád poslechnu soundtrack k filmu nebo popík), Hanča zas preferuje českou muziku (většinou pop).

Takže když se ukázalo, že v nedalekém městě se bude konat velký koncert Petra Koláře a Vodovodu, nebylo nad čím váhat. Celá akce se konala v pěkné klášterní zahradě, ke které měli zmínění interpreti celkem osobní vztah. V den koncertu jsem ještě zjistil, že před hlavními hvězdami vystoupí dívčí kapela K2. Cesta do Bechyně proběhla celkem bez problémů, snad kromě cyklistů, které jako na potvoru musí člověk potkat v serpentinách a traktoristy s valníkem. Počasí nám přálo a tak venkovnímu koncertu nic nebránilo. Vstupenky jsme měli zamluvené, ale nebylo to vůbec nutné, protože místa bylo dost a dost. Po levé straně stálo několik stánků s pivem a občerstvením.




Na pódiu ladil nástroje Petr Kolář a jeho skupina, což nám hlava moc nebrala, protože pak se sebrali a odešli, načež začala ladit dívčí skupina K2. Akce měla začít sice v 19:00, ale jako obvykle se to posunulo na 19:45. No nic. Holkám to jelo opravdu pěkně (i když Hanču jejich texty dvakrát neoslovily) a bylo vidět, že je to baví. Konferenciér několikrát odkázal na jejich nový klip a také se nezapomněl poněkud dvojsmyslně zmínit o tom, že "název skupiny je podle jedné z osmitisícovek a ta patří k horám, kde je nejobtížnější dosáhnou vrcholu (takže holky bacha)". 

Další vystoupil Petr Kolář (dříve zpíval s Arakainem) s písničkami z nového alba, ale i se staršími hity. To už bylo publikum víc v náladě a před pódiem se utvořila nadšená stěna, větší než u předskokanek. Lidé zpívali některé písničky s Petrem Kolářem a zpěvák musel nakonec i písničku přidat (což podle svých slov fakt nečekal :D). A nakonec nastoupil samotný vrchol, Bechyňská kapela Vodovod. Jednu písničku si s nimi zapěl i Kolář a pak středem zahrady odjel za mávání davu. V té době už dosáhla nálada publika vysokých hodnot a mnozí nadšeně tančili. Já s Hančou v klidu ucucával Colu, protože jsem pak mínil usednout za volant a dorazit domů vcelku.

I tak se nám celý večer líbil a budeme se těšit zas na nějaký koncert. :)


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø