Posuď knihu podle obalu #8


Tohle meme vymyslela Siky z Knižního doupěte. Každou středu budeme publikovat článek, který bude obsahovat knížku, kterou právě čteme.

Název knihy: Nová hlídka

Autor: Sergej Lukjaněnko

Anotace: 
Tento text vyvolává ve věcech Světla pochybnosti. 
Noční hlídka

Tento text vyvolává ve věcech Tmy pochybnosti. 
Denní hlídka

Proroctví. Proroctví pro celý čarodějný svět. Podaří se je utajit? Uslyší je Jiní, anebo všichni lidé? Je vůbec ještě zapotřebí světa Hlídek, Světla, Tmy a čarodějů? Přichází prorok, neiniciovaný desetiletý chlapec, Jiný, Světlý. A přichází také Tygr, stvoření z nočních děsů Williama Blakea. Nikdo ho nezná. Ví se jen, že jde po prorokovi, a Inkvizice odmítá pomoci. Bdí ještě někdo jiný nad rovnováhou Světla a Tmy?

Můj názor: Obálka se drží stejného stylu jako celá série Hlídek. Obrázek má na svědomí opět akademický malíř Milan Fibiger. Vlevo je Anton, který má strniště a vedle něj stojí (alespoň myslím) jeho dcera Naďa. Úplně vpravo je pak Tygr. Ale nějaký rozdíl oproti předchozím knihám tu přeci jen je. Na prostředku knihy totiž byl pruh, kde měl obrázek pouze odstíny šedé barvy. Také na hřbetu byl obrázek pouze jedné postavy. Tentokrát tam má kniha celou trojici postav, i když bez pozadí. Kresbě nemám co bych vytkl a cela obálka se mi líbí, i když patří k těm "slabším" v této sérii. 


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kostičas - Samantha Shannonová

Krysař - Viktor Dyk

Fan překlady knih

Letní host - Alison Andersonová

Měsíční chvástačka 1/2

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla - C.D. Payne