Posuď knihu podle obalu #1


Toto meme vymyslela Syki z blogu Knižní doupě. U nás bude publikováno vždy ve středu.

Název knihy: Mariňáci

Autor: Robert Fabian

Anotace: Nalíčili na ně smrtonosnou past, která sklapla. Člověk by čekal, že budou mít víc rozumu...

Již čtvrté vydání nejúspěšnější akční military SF. Robert Fabian text po deseti letech znovu přebrousil a přidal přes 200 stran bonusu.

Znovu a nově můžete prožít příběh příslušníků družstva námořní pěchoty, jejichž rutinní akce se poněkud zvrtne...


Číslovaná, podepsaná a limitovaná řada.
Mariňáci byli jednou z prvních knih, kterými se Straky proslavily, na tuto počest uvádíme i zvláštní, vázané vydání této knihy k desátému výročí prvního vydání.

Můj názor: O obálku se postaral David Spáčil a o vnitřní ilustrace Jan Doležálek. Popravdě řečeno bych byl raději, kdyby se na tvorbu obálky vrhl Jan Doležálek. Podívejte se například na obálky knih Vyhlídka na věčnost nebo Vylévání krve. I "jednoduché" černobílé ilustrace uvnitř Mariňáků jsou moc pěkné. Hlavní motiv je voják v bojové kombinéze a zbraní v rukou. Ten člověk mhouří oko takže trochu vypadá, že spí. Pozadí je jednoduché a neodvádí pozornost od postavy. Co mě zaujalo je struktura té kombinézy. Takhle na malém obrázku to moc patrné nebude, nejlépe je to vidět samozřejmě v reálu. U předloktí to vypadá jako by rukavice a samotný rukáv byla jen nějaká tenká vrstva. Alespoň ten lem rukavice by měl vystupovat nad linii ruky aby bylo vidět, že má rukavice nějakou tloušťku. I tak je obálka docela pěkná.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø