Crying Freeman 3 - Kazuo Koike, Rjóiči Ikegami


Autor: Kazuo Koike, Rjóiči Ikegami
Překlad: Ľudovít Plata
Počet stran: 412
Pořadí v série: 3
Nakladatelství: Crew


Freemanovi se do rukou dostane Muramasa, démonický meč, který přináší smůlu a smrt každému, kdo ho vlastní. Aby zkrotila zlovolného ducha meče, vydá se s ním Tygří orchidej, Freemanova manželka, trénovat k legendárnímu mistrovi šermíři. Toho bude ale nejdříve muset najít v Kowloonu, chudinské čtvrti tak příšerné, že oficiálně ani neexistuje. Nebezpečí, která v ní však číhají, jsou ale veskrze reálná, včetně zločinecké armády rozhodnuté prodat Tygří orchidej do otroctví!
zdroj: manga.crew.cz


Ve třetím díle této série se Freeman na začátku podrobil výcviku, aby dokázal po čichu poznat určitého muže. Při závěrečné zkoušce musí ze třech žen vybrat tu, která nebyla navoněná pižmem. Samozřejmě uspěje i v tomto úkolu. Vytvoří si plán, jehož součástí je práce v jednom kadeřnictv. Jednoho dne k němu do křesla v kadeřnictví přijde zákaznice, která ho přivede k cíli - jednomu členů africké mafie. Přes něj se propracuje až k vůdkyni mafie, Bugnus. 
Freemanovi je také přivezen démonický meč Muramasa. Meč ale přijme za svůj Tygří orchidej, Freemanova manželka. Nechce totiž vystavovat svého muže dalším nebezpečím. Mladá žena tedy odjede do Kowloonu aby vyhledala mistra šermíře. U něj se chce naučit používat meč a stát se jeho pánem aby dál nenosil smůlu.

Tento díl už je třetí z této série, která má pět dílů. Bohužel už jsme se tedy přesunuli do druhé poloviny. Na jednu stranu jsem rád, že se dozvím jak příběh dopadne, ale mrzí mě že už nebude pokračovat dál. Plačící drak je manga pro dospělé čtenáře. Na obálce naleznete i upozornění, že je pro čtenáře nad 18 let. To má samozřejmě svoje opodstatnění, protože je v knize násilí, sex a vulgarity. Co se týče sexu a nahoty všeobecně, tak je v jednotlivých oknech cenzura. Zvuky označené jako SFX nejsou překládány přímo do jednotlivých oken, ale přepisovány pod rámečky. 

Stejně jako u ostatních mang od Crew je i zde zachován originální směr čtení, tedy zprava doleva. Na konci knížky je jednoduchý návod jak mangu číst. 

Obálka je celkem jednoduchá stejně jako u předchozích dílů. Je zachovaná stejná barevnost a tak se liší akorát pořadovým číslem a obrázkem hlavního hrdiny. Je trochu škoda, že se od sebe obálky neliší nějak víc, ale to asi není věc kterou by nakladatelství Crew mohlo nějak měnit.

Samotná kresba je naprosto dokonalá a nemám co bych jí vytkl. Obrázky jsou kresleny detailně ať už se jedná o samotné postavy, zbraně, auta nebo prostředí. 

Na závěr bych rád napsal, že pokud si chcete užít nějakou mangu pro dospělé v češtině tak určitě neprohloupíte pokud se vrhnete na tuto. Dále je vhodná pro každého kdo má rád mafiánské příběhy. Kresbou i příběhem se jedná o lahůdku a tak si nezaslouží nižší hodnocení než je pět hvězdiček.

zdroj: veeeebookshelf.blogspot.cz
Na závěr bych rád poděkoval nakladatelství Crew za poskytnutí recenzního výtisku.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø