Bleach 1 - Tite Kubo

Autor : Tite Kubo
Překlad: Anna Křivánková
Počet stran: 192
Pořadí v sérii: 1
Nakladatelství: Crew

Ičigo Kurosaki byl normální středoškolský student. Tedy, až na to, že měl dvě šílené sestry, ještě šílenějšího otce, že se rád pral a viděl mrtvé lidi. To poslední byl asi tak nejmenší z jeho problémů. Ičigo s mrtvými vycházel docela dobře – alespoň do chvíle, než se mu v životě objevila záhadná Rukia Kučiki, která mu na krk hodila nebezpečný úkol. Už nestačilo jen mrtvé vidět. Bylo třeba i za ně bojovat.
zdroj: manga.crew.cz


Ičigo na první pohled působí jako obyčejný středoškolský student, ale zdání klame. Kromě zrzavých vlasů se liší především tím, že vidí mrtvé lidi. Využívá této své schopnosti aby mrtvým pomáhal, jako například když parta výrostků rozbije pomníček malému děvčátku. Projeví se jeho prudká povaha, partu výrostků "seřve" a nejeden skončí s botou v obličeji. Po návratu domů se seznámíme i s rodinou hlavního hrdiny. Jeho otcem, který svého syna trénuje překvapivými útoky, a dvěma sestrami. Ichigo po návratu domů a krátké výměně názorů odchází do svého pokoje, kde se najednou objeví dívka. Chová se jakoby nic a pouze prochází pokojem. Je překvapená, že jí Ičigo vidí a vysvětluje mu co je vůbec zač. Existují totiž Sběrači duší, kteří mají za úkol odvádět duše mrtvých do Soul society a bojovat proti Hollow. Rukia Kučiki, tak se ta dívka jmenuje, přišla do domu Ichiga, protože se přímo tam má objevit jeden Hollow. Zlý duch napadl rodinu Ičiga, protože cítil obrovskou duchovní sílu mladého Kurosakiho. Při boji byla Rukia zraněna a domluvila se s Ičigem, že mu předá část své síly, aby mohl dokončit boj se zlým duchem. Ale Ičigo si nevědomky vzal všechnu její sílu. To je teprve začátek celého příběhu.

Jedná se o první díl série pro chlapce a tak se teprve seznamujeme s postavami. Autor nám vysvětluje i termíny jako Hollow, Soul society nebo sběrač duší. Rozhodně je to ale zábavnou formou, která nenarušuje příběh. Celá kniha a potažmo série je plná vtipných momentů, u kterých se pobavíte. Přestože jde o první díl, je plný akce a vtipu.

Manga se čte zprava doleva, ale jde jen o zvyk. Po pár stránkách už Vám to ani nepřijde. Na poslední stránce je navíc jednoduchý návod jak při čtení postupovat.

Co se týká obálky, je ponechán anglický název a tak se liší především nápisem ČESKÉ VYDÁNÍ doplněné českou vlajkou. Kresba je opravdu pěkná a k příběhu se hodí. Někde je kresba více propracovaná, jinde se více soustředí na vtipné výrazy. Pozadí je oproti stylizovaným postavám realistické.

Pokud máte rádi akční příběhy s hrdinou, který pro ránu nejde daleko ale je ochotný za svojí rodinu a přátelé bojovat, pak je Bleach tou pravou mangou pro Vás. Navíc přidejte dávku humoru a svěží kresbu. Přestože se jedná o první díl a příběh se teprve rozjíždí, musím dát plný počet hvězdiček.

Zdroj: veeeebookshelf.blogspot.cz
 Na závěr bych rád poděkoval nakladatelství Crew za recenzní výtisk.



Komentáře

  1. Bleach jsem četla snad jednu kapitolu, ale nějak mě to nechytlo :) zkoušela jsem i anime, ale prostě raději dávám přednost, co se týče shounenů na dlouhý lokte, Narutovi nebo One Piece ;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø