Temný gryf - Katie J. Taylor



Příběh:
Děj se odehrává na jihu v zemi Cymrie. Většina lidí opovrhuje seveřany, kteří byli podrobeni a stali se otroky. Arren Cardockson má v žilách krev seveřanů i když to zpočátku nehodlá přijmout. I přes svůj původ se stane jedním z gryfmistrů a získá tím poměrně vysoké postavení ve městě. Ale jeho původ některým lidem vadí a proto je vyslán polapit divokého gryfa, který sužuje obyvatele vesnice Soutoky. Arrenovi se sice podaří černého tvora chytit, jeho gryfí společnice Eluna za to však zaplatí svým životem. Ale to je teprve začátek.

Příběh je lineární, psaný v er formě a to velmi čtivě. Autorka vytvořila fantasy svět, ze kterého nám v tomto díle ukazuje zatím  jen malou část. Rozhodla se do příběhu obsadit celkem opomíjené bytosti - gryfy. Ti mají i svůj vlastní jazyk, který ovládají pouze gryfmistři.  V knize krátce popsala i legendu o vzniku prvního gryfa. Zároveň každému zvířeti přiřadila nějakou magii. V knize to nejsou jen nějaká zvířata, ale myslící a mluvící tvorové se svými vlastnostmi. 

Hodnocení:
Knihu bych ohodnotil jako lepší nadprůměr. Určitě si jí někdy zase rád přečtu znovu. Očekával jsem zábavný fantasy příběh a to se také splnilo. Těším se na další díl, který by měl vyjít letos. Doufám, že nám autorka ukáže víc ze svého světa.

Na závěr bych rád poděkoval nakladatelství Zoner Press za poskytnutí recenzního výtisku.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kostičas - Samantha Shannonová

Fan překlady knih

Měsíční chvástačka 1/2

Letní host - Alison Andersonová

Poutník, čarodějnice a červ - Christopher Paolini

Asfalt - Štěpán Kopřiva