Měsíční chvástačka (březen)

Dnes mi přišel balíček knih z Aukra, které jsem si objednal. Mimochodem, také Vám to čekání na balíček přijde tak dlouhé? Ale pojďme si už představit nové přírůstky do knihovny.

Bivoj Válečník - J. Červenák
První knížkou je Bivoj Válečník (CBDB hodnocení 89 %) od J. Červenáka. Je to moje první knížka od tohoto autora, ale kombinace pověstí a fantasy literatury mi přijde docela zajímavá. 

Zlá doba pro draky - Sergej Lukjaněnko a Nik Perumov
Knížka Zlá doba pro draky (CBCB hodnocení 76 %)je od autora Sergeje Lukjaněnka a Nika Perumova. Lukjaněnko napsal například sérii Hlídky, Bludiště odrazů, Načisto a další. Píše opravdu čtivě a je jedním z mých nejoblíbenějších autorů.

Sladká jak krev - Petra Neomillnerová

Sladká jak krev (CBDB hodnocení 80 %) je první díl série o upírce Tině Salo od autorky Petry Neomillnerové. Román se odehrává v Praze, kde se začne objevovat podezřele mnoho mrtvol bez krve a právě Tina bude muset tento případ vyřešit.

Labyrint - Pavel Renčín

A poslední knihou je Labyrint (CBDB hodnocení 85%) od Pavla Renčína. Kniha vznikala původně na webové stránce autora. Vždy uveřejnil jednu kapitolu a čtenáři mohli za pomoci hlasování a komentářů ovlivnit jak se bude příběh odehrávat dál. Vznikla během toho semknutá komunita fanoušků, kteří dokonce vytvářeli krátké komiksy nebo metalovou operu (také vznikl Labyrintcon). Příběh později vycházel v časopisu Pevnost a nakonec i knižně od nakladatelství Argo. Další knihy jsou třeba Nepohádka, trilogie Městské války....


A na závěr fotka kompletní sestavy. Co na tyhle novinky říkáte? Zajímala by Vás recenze nějakého díla? Budu rád za komentáře.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø